На Харківщині будуть судити військовослужбовця-зрадника

С січня цього року чоловік перебуває під вартою.

До суду передано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця ЗСУ який підозрюється у державній зраді. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Починаючи з серпня 2022 року військовослужбовець передавав представникам російських спецслужб в інтернет – месенджері інформації, де вказував місця дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, секретну інформацію отриману під час службових нарад - бойові накази, загальний замисел запланованих дій частини.

26 січня цього року чоловік був затриманий і йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.111 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство здійснювалося слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури повідомляли, що суд визнав винним експоліціянта за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Прокурори у суді довели, що торік, у червні, діючий сержант поліції — начальник конвою відділення №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з російськими загарбниками, які окупували м. Куп‘янськ. Він добровільно обійняв посаду "и.о. начальника группы конвойной службы", а у подальшому отримав ще більшу прихильність від окупантів та став "командиром отделения охраны конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися