Молодий чоловік з Краснограда отримав строк за передачу росіянам інформації про ЗСУ

По словам засудженого, він «дезінформував противника»

Суд визнав винним 19-річного чоловіка в поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Житель Краснограда збирав та передавав російським спецслужбам через різні месенджери інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, переміщення та рух військової техніки на території міста. Зокрема, чоловік направив росіянам інформацію про те, що в Краснограді через залізничну станцію прослідує потяг з військовою технікою, а саме з гаубицями.

Також він "злив" окупантам місце розташування складів ЗСУ, зокрема ангарів, в яких зберігається та обслуговується техніка, із можливістю їх ідентифікації на місцевості.

Молодика затримали на початку жовтня минулого року в момент, як він на завдання російських кураторів, фотографував місцевий військкомат. Під час обшуку за місцем мешкання затриманого правоохоронці виявили в його ноутбуці переписку з представниками російських спецслужб, які дякували за допомогу і надавали вказівки щодо моніторингу обстановки.

Під час судового розгляду чоловік визнав вину лише частково. Він заявив, що має проукраїнські погляди і неодноразово допомагав українській армії донатами. Чоловік повідомив, що вигадував дані про розташування ЗСУ та спілкувався з представником держави-агресорки "для обміну інформацією".

Красноградця засудили на підставі ч. 2 ст. 114-2 КК України. Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

"Коментарі.Харків" повідомляли, що до суду передано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця ЗСУ який підозрюється у державній зраді. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону. Починаючи з серпня 2022 року військовослужбовець передавав представникам російських спецслужб в інтернет – месенджері інформації, де вказував місця дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, секретну інформацію отриману під час службових нарад - бойові накази, загальний замисел запланованих дій частини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися