На Харківщині виявлено чергову колаборантку, що працювала на окупаційну адміністрацію

Вона працювала діловодом трьох сіл на Борівщині.

Харківська обласна прокуратура повідомляє про виявлення колаборантки, що з початку окупації активно співпрацювала з окупаційною адміністрацією Ізюмщини.

Встановлено, що до початку збройної агресії РФ проти України підозрювана була діловодом сіл Богуславка, Загризове, Лозова загального відділу Борівської селищної ради Ізюмського району.

Проте під час окупації Харківської області жінка "перевзулась": вона стала "помощником начальника (с. Богуславка) Боровского территориального управления ВГА Изюмского района". Колаборантка видавала від імені окупаційної влади місцевим мешканцям та переселенцям довідки про фактичні місця мешкання, довідки про склад сім`ї, розпоряджалась майном Богуславського старостинського округу, здійснювала контроль за використанням об’єктів комунальної власності. Жінці заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про заочне повідомлення про підозру колаборантці-"правоохорониці" з Балаклії. Підозру оголошено за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області. Встановлено, що під час захоплення російськими загарбниками Балаклії місцева жителька добровільно пішла на співпрацю з окупантами. Вона влаштувалася до "поліції" і обійняла посаду "оперуполномоченого отделения по борьбе с групповой преступностью УВД ВГА Харьковской области". На своєму місці колаборантка займалася кадровими питаннями, зокрема, здійснювала переведення, звільнення працівників, займалася обліком особового складу, формуванням та веденням особових справ співробітників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися