Колаборант з Куп’янська пішов служити до окупантів в «поліцію»

Зараз чоловіку заочно пред’явлено підозру.

Заочно повідомлено про підозру 37-річному чоловіку з Куп’янська за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Під час окупації Куп’янська чоловік вирішив побудувати кар’єру "правоохоронця" та став "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ІТТ Відділу поліції № 1 (дислокація м. Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

На цій "посаді" колаборант слідкував за порядком на блокпостах, перевіряв документи водіїв, охороняв будівлю ізолятора тимчасового тримання і проводив конвоювання незаконно затриманих громадян. Зараз підозрюваний переховується від слідства. Прокуратурою вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Раніше "Комментарі. Харків" повідомляли про виявлення колаборантки, що з початку окупації активно співпрацювала з окупаційною адміністрацією Ізюмщини. Встановлено, що до початку збройної агресії РФ проти України підозрювана була діловодом сіл Богуславка, Загризове, Лозова загального відділу Борівської селищної ради Ізюмського району. Проте під час окупації Харківської області жінка "перевзулась": вона стала "помощником начальника (с. Богуславка) Боровского территориального управления ВГА Изюмского района". Колаборантка видавала від імені окупаційної влади місцевим мешканцям та переселенцям довідки про фактичні місця мешкання, довідки про склад сім`ї, розпоряджалась майном Богуславського старостинського округу, здійснювала контроль за використанням об’єктів комунальної власності. Жінці заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).



Джерело: Колаборант з Куп’янська пішов служити до окупантів в «поліцію»
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися