У Харкові на фасаді гімназії відкрили меморіальну дошку полеглому «азовцю»-розвіднику

Герой України Станіслав Партала загинув у бою в березні 2022 року

Меморіальну дошку загиблому Герою України Станіславу Парталі відкрили 18 серпня на фасаді харківської гімназії №111. Про це повідомляє Харківська міська рада.

Учасниками урочистої події стали родина, побратими, друзі та вчителі військовослужбовця, представники міської влади.

Лейтенант Станіслав Партала народився в Харкові 5 жовтня 1984 року. Вчився у харківській гімназії №111. На фронті з 2014 року. За час на передовій провів сотні вдалих бойових операцій та навчив військовій справі багатьох побратимів. Був командиром взводу розвідки, отримав звання Героя України та орден "Золота Зірка" (посмертно). Загинув 2 березня 2022 року поблизу селища Калинівка Донецької області.

"Українець, справжній герой, легендарний військовий, котрий захищав нашу країну ще з 2014 року. На його рахунку - сотні бойових виходів та врятовані життя побратимів. Ми всі пишаємося Станіславом і дякуємо батькам за те, що виховали такого сина. Пам'ять про тих, хто загинув за нашу країну, - назавжди з нами!" - зазначив під час відкриття меморіальної дошка міський голова Харкова Ігор Терехов.

В серпні минулого року "Комментарі.Харків" повідомляли про загибель в бою викладача Харківського національного університету будівництва та архітектури Микити Білостоцького. За інформацією джерела, Білостоцький загинув 5 серпня у боях під Вугледаром. Упродовж багатьох років Микита Олександрович очолював музей історії ХНУБА, працював викладачем кафедри філософії, керував Центром військово-патріотичного виховання. "Власним прикладом відданого служіння рідній Україні він був взірцем патріотизму та мужності для студентської молоді та колег. Висловлюємо щирі співчуття родині та побратимам загиблого від колективу університету", - йдеться у повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися