Лікар та заввідділення лікарні у Харківській області попались на видачі фіктивних меддовідок чоловікам

Жінкам повідомлено про підозру.

Поліцейські викрили двох медспівробітниць, причетних до схеми ухилення чоловіків від мобілізації. Зараз жінкам повідомлено про підозру, інформує пресслужба прокуратури Харківської області.

Встановлено, що лікар-невропатолог стаціонару неврологічного відділення однієї з харківських лікарень та посадовиця, завідувач відділення для лікування хворих соматичного профілю "Нововодолазької центральної лікарні" за гроші видавали фіктивні медичні довідки, які у подальшому ставали підставою для оформлення групи інвалідності.

48-річні жінки складали неправдиві офіційні документи щодо хвороб та проходження стаціонарного лікування чоловіків. Без присутності хворих у стаціонарі підозрювані оформлювали їм історії хвороби, вели анамнез, підробляли результати обстеження та ставили діагнози. Насправді описаних у довідках хвороб у чоловіків не було.

Медпрацівниці робили довідки на замовлення реєстраторки медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ "Обласний центр медико-соціальної експертизи". Саме до цієї жінки безпосередньо звертались клієнти для оформлення фейкової "групи інвалідності" під ключ.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури жінкам повідомлено про підозру за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли про заочну підозру 37-річному чоловіку з Куп’янська за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури. Під час окупації Куп’янська чоловік вирішив побудувати кар’єру "правоохоронця" та став "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ІТТ Відділу поліції № 1 (дислокація м. Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися