Що відбувається поблизу Куп'янська: хто наступає

У ЗСУ розповіли, хто намагається штурмувати позиції українських військових

Заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий розповів про склад військ ворога поблизу Куп'янська, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, позиції Сил оборони під Куп’янськом атакує збірна солянка” – від десантників до загонів ув’язнених. Підрозділи РФ зазнають втрат, тому постійно перегруповуються та доукомплектовуються.

“Хто там сконцентрований? Це як регулярні війська – повітряно-десантні підрозділи. Але потужно укомплектовані все ж таки за рахунок мобілізованих, тому що вони несли великі втрати. Піхотні підрозділи й танкові, але їм не вистачає  регулярних військ, тому вони використовують бойовий армійський резерв, територіальні війська – це слабо підготовлена легка піхота, набрана під тиском губернаторів у їхніх регіонах. Але й цього не вистачає, тому використовуються роти “Шторм- Z“, набрані з ув’язнених – така погана репліка на теж поганий “Вагнер“, а також невеликі ПВК на зразок “Редут“, “Ветеран“ та інші“, – повідомив Сергій Череватий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на Куп'янському напрямку. Вона наголосила, що не варто зараз поспішати та недооцінювати ворога. Ситуація не означає, що “ворог дає задню”.  За її словами, бій і тривалі бойові дії виснажують усі сторони, але це зовсім не означає, що хтось відмовився від своїх планів.

Детальніше про ситуацію на Куп'янському напрямку читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися