У Куп’янську внаслідок обстрілу тяжко поранено чоловіка

Тривають обстріли населених пунктів півночі і сходу Харківської області

Сьогодні, 20 серпня, близько 7:00 російська армія вчергове обстріляла Куп'янськ. Важкого поранення зазнав 40-річний цивільний чоловік, зараз медики борються за його життя, повідомив в ранковому звернені начальник Харківської ОВА Олег Синегубов.

Також минулої доби під обстрілами противника перебували населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів. Зокрема, внаслідок обстрілів у Куп’янську пошкоджено приватний будинок, сталася пожежа на території м'ясокомбінату. У селі Кругляківка Куп'янського району горіло на території лісництва.

По смт Козача Лопань Харківського району противник наніс кілька артударів, в наслідок яких пошкоджено чотири приватні будинки.

В с. Чернещина Ізюмського району вражено споруди агропідприємства.

Обстріл с. Олександрівка Богодухівського району призвів до серйозних ушкоджень складських приміщень та господарських споруд цивільних підприємств.

Артобстріли с. Вільча Чугуївського району пошкодили 11 приватних будинків, будівлі дитячого садку, пансіонату, пекарні та церкви.

В області триває розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили більше 3,3 га території та знешкодили 116 вибухонебезпечних предметів.

Як уже повідомляли "Коментарі.Харків" заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий розповів про склад військ ворога поблизу Куп'янська. За його словами, позиції Сил оборони під Куп’янськом атакує "збірна солянка" – від десантників до загонів ув’язнених. Підрозділи РФ зазнають втрат, тому постійно перегруповуються та доукомплектовуються. “Хто там сконцентрований? Це як регулярні війська – повітряно-десантні підрозділи. Але потужно укомплектовані все ж таки за рахунок мобілізованих, тому що вони несли великі втрати. Піхотні підрозділи й танкові, але їм не вистачає регулярних військ, тому вони використовують бойовий армійський резерв, територіальні війська – це слабо підготовлена легка піхота, набрана під тиском губернаторів у їхніх регіонах. Але й цього не вистачає, тому використовуються роти “Шторм- Z“, набрані з ув’язнених – така погана репліка на теж поганий “Вагнер“, а також невеликі ПВК на зразок “Редут“, “Ветеран“ та інші“, – повідомив Сергій Череватий.



Джерело: https://t.me/synegubov/6881
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися