Руйнування внаслідок обстрілів 12 харківських кладовищ спричинили збитки у майже 100 мільйонів гривень

Руйнуються історія та культурна спадщина, засмічується довкілля.

Унаслідок ворожих ракетних і артилерійських ударів серйозних втрат понесли кладовища Харківської області. Спочатку рашисти вбивають українців, а потім руйнують місця їх поховань, відзначають в Державній екологічній інспекції у Харківській області.

Відомство продовжує фіксацію злочинних наслідків російської агресії. Так, внаслідок ворожих ракетних ударів зазнали руйнацій міські кладовища.

В результаті ударів велика кількість могил зруйнована, інші зазнали пошкоджень, що стало причиною засмічення земель. Руйнування кладовищ та пошкодження могил є втратою частини історії та культурної спадщини, матеріальною втратою, призводить до засмічення довкілля.

У відповідності до Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та\або збройної агресії та бойових дій під час воєнного стану, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Харківській області розраховані відповідні збитки.

Підрахунки інспекторів показують, що тільки на кладовищах КП "Ритуал" у Харкові, в результаті засмічення земель частковим руйнуванням 12 кладовищ, нанесено шкоду довкіллю на загальну суму понад 95 млн. 170 тис грн.

Як повідомляли "Коментарі. Харків", ескізний проект відбудови Ізюмської лікарні проходить експертизу і після його затвердження можна буде розпочати розробку проектно-кошторисної документації. Орієнтована вартість робіт у лікарні наразі становить 1 млрд 230 млн грн, повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських. "Центральну міську лікарню Піщанської Богоматері за сталого фінансування планується відбудувати у три черги. Зокрема, у першій черзі маємо відновити будівлю, яка постраждала внаслідок авіабомбардування. На території лікарні розташовується старе поліклінічне відділення, яке перебуває в аварійному стані. Відповідно до висновку воно не підлягає відновленню і замість нього спроектували новий сучасний комплекс, де буде навіть майданчик для гелікоптера", – додав Антон Коротовських. Окрім того, проект передбачає облаштування бомбосховища за усіма необхідними вимогами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися