Стало відомо, скільки грошей в рамках програми «єВідновлення» отримали жителі Барвінківщини на Харківщині

Всього нараховано більше 9 мільйонів гривень компенсації

Мешканцям Барвінківської громади Ізюмського району Харківщини виплачено майже 4,7 млн. гривень компенсації за пошкоджене майно в рамках програми "єВідновлення". Про це повідомляє Барвінківська міська рада.

Станом на 15 серпня в електронному вигляді до Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, до виконкому Барвінківської міської ради надійшло 188 заяв.

З них комісією вже розглянуто 116 заяв, за якими прийняті рішення:

  • про надання компенсації – 104 заяви, загальна сума призначених компенсаційних виплат 9,2 млн.грн.;
  • про відмову у наданні компенсації – 12 заяв. Основними причинами відмови є подання заяв щодо об’єктів, на яких ремонтні роботи виконані власниками самостійно в повному обсязі, або які є зруйнованими.

Фактично вже виплачена компенсація за поданими заявами 56 особам на загальну суму 4,7 млн. грн., ще 25 заяв вже оброблені банком, за ними буде виплачено найближчим часом 2,4 млн.грн.

Нагадаємо, що компенсація за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, з використанням електронної послуги “єВідновлення” надається для проведення ремонтних робіт виключно жилих приміщень (житлові будинки та квартири), які можуть бути відновлені шляхом проведення поточного або капітального ремонту. Компенсація повинна бути використана лише на ремонтні роботи, які не були проведені на дату складення чек-листа.

Як повідомляли на початку серпня "Коментарі. Харків", компенсації на майже 133 мільйони гривень призначили жителям Харківщини для відновлення житла. На сьогодні від жителів Харківської області надійшло загалом близько 12 тисяч заявок на отримання компенсації в межах програми єВідновлення за пошкоджене майно. За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, комісії працюють над обробкою заяв у посиленому режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися