У Куп'янську Харківської області виявлено "топменеджера" окупаційної залізниці

Харківська обласна прокуратура повідомила про висування обвинувачень проти "топменеджера" Куп'янської окупаційної залізниці

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній співробітник Укрзалізниці під час тимчасової окупації Куп’янська добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Чоловік погодився працевлаштуватись до створеної російськими загарбниками "Купянской железной дороги". Торік у липні він обійняв посаду "начальника "Службы коммерческой работы и маркетинга" в окупаційній залізниці. 

Колаборант здійснював контроль та організацію інвентаризації основних засобів та товарно-матеріальних цінностей, організовував проведення комплексних перевірок з комерційної роботи станцій підприємства і контролював усунення виявлених недоліків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виявлення колаборанта у Чугуївському районі Харківської області. Встановлено, що староста одного зі старостинських округів Старосалтівської селищної ради під час окупації збройними силами РФ територій Харківщини став співпрацювати з окупантами. Він обійняв посаду так званого "помощника начальника Волчанского территориального управления военно-гражданской администрации Волчанского района", про що було видано відповідний наказ. Робоче місце колаборанта розташовувалось у с. Гонтарівка, також за ним "закріплювалась" ще низка населених пунктів, повідомляють у обласній прокуратурі. Коло обов’язків обвинуваченого було досить широким. Він займався збором заяв та документів місцевих мешканців щодо отримання матеріальної грошової допомоги, брав участь у нарадах, вирішував питання благоустрою та виконував різні вказівки свого безпосереднього керівника.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися