ГУР Міноборони провело спецоперацію з викрадення російського гелікоптера на Харківщині

Гелікоптер, що сплановано приземлився у Харківській області, а також запчастини до літаків, що він перевозив, вже знаходяться в Києві

Нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил РФ опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації ГУР Міноборони — високопоставлені джерела Української Правди в спецслужбах.

Спецоперація тривала більше 6 місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авібазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Мі-8 приземлився у Харківській області.

У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні і деталі до винищувачів теж. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про взяття під варту колаборантки, що організовувала "референдум". За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 58-річній жінці за фактом колабораційної діяльності та за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних протиправних дій, направлених на зміну меж території України в порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, жінка працювала помічником начальника територіального управління при окупаційній адміністрації на території Вовчанської територіальної громади Чугуївського району. Вона отримала завдання від "голови" псевдоадміністрації організовувати та проводити "референдум" з метою приєднання територій Харківщини до РФ в якості суб’єкта федерації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися