Рятувальники ліквідували три пожежі після обстрілів Вовчанська Харківської області

Горіли господарчі споруди, а також житловий будинок та недіюча адміністративна будівля

23 серпня орієнтовно о 23:20 ворог почав хаотично розстрілювали місто Вовчанськ. Масовані удари тривали досить довгий час. В результаті сталися відразу 3 пожежі на цивільних об’єктах. Горів житловий будинок барачного типу, дві господарчі споруди, недіюча адміністративна будівля лікувального закладу, приватне деревообробне підприємство та 2 одиниці техніки. Загальна площа цих пожеж склала понад 900 кв.м. За попередніми даними постраждалих немає.

Загалом працювали 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 16 вогнеборців. Для досягнення успіху рятувальникам доводилось концентрувати сили на вирішальних напрямках, а після локалізації одних осередків пожежі, вони направляли сили в інше місце. Працювати доводилось під постійною загрозою повторних ударів з боку окупантів. Останній осередок горіння було ліквідовано о 05:05.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про спасіння двох маленьких дітей з задимленої квартири у Харкові. 21 серпня на лінію "101" надійшов незвичайний телефонний дзвінок. У слухавку був чутний дитячий наляканий голос, котрий благав про допомогу. Диспетчер ДСНС відразу відкинув можливість хибного виклику і дитячих пустощів, адже тон спілкування був іншим. Дитячий голос повідомив про задимлення у квартирі і що їх там двоє: дівчинка 6-ти років і її молодша сестра. Проте своєї адреси малеча не знала і рятувальники не розуміли куди висилати рятувальні підрозділи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. Лише у співпраці з черговою частиною ГУ Національної поліції в Харківській області вдалось з’ясувати точну адресу виклику і встановити зв’язок з батьками дівчат. Весь цей час диспетчер ДСНС спілкувався з малою, всіляко заспокоюючи та намагаючись з’ясувати більше інформації. Коли оперативний підрозділ ДСНС дістався місця пригоди, його бійці побачили у вікні 3-го поверху житлової 5-типоверхівки тих самих маленьких дівчат. Діти були раді побачити рятувальників і підтвердили свої слова, сказані у телефонній розмові. Один з рятувальників дістався квартири через вікно та встиг запобігти пожежі, яка могла б статися через коротке замкнення електроподовжувача. Невдовзі з’явилась мама, з якою була проведена бесіда.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися