«З Куп’янська втекла українська адміністрація» – росіяни знову «перемагають» в інтернеті

Інформація про втечу української адміністрації з Куп'янська, що на Харківщині, не відповідає дійсності

Черговий фейк: з Куп’янська в повному складі втекла українська адміністрація, адже підрозділи російської армії увійшли до Синьківки і до міста залишається 6 кілометрів. Про це пишуть росЗМІ та користувачі соцмереж. Центр стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки спростував російський фейк, інформують "Коментарі. Харків".

Насправді, на офіційних каналах зв’язку Куп’янської МВА та Харківської ОВА немає жодної інформації про те, що міська влада залишає місто.

"Усі на робочих місцях. Працюємо у штатному режимі", – відповів у коментарі розслідувачам StopFake голова міської адміністрації Куп’янська Андрій Беседін.

Речниця Харківської ОВА Олена Шаповал 22 серпня в ефірі "Радіо Свобода" заявила, що всі адміністрації, включно з міською адміністрацією Куп’янська, "перебувають на місцях", і просить "не вірити російській пропаганді".

Фейки про Харків

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську, так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.

У Харківській області неподалік від кордону відновлять ліцей за 200 мільйонів гривень

Департамент капітального будівництва Харківської ОВА планує укласти угоду на відновлення Старосалтівського ліцею вартістю 193 млн грн з ТОВ “Слобожанська будівельна компанія “Саргон”. Ціна на матеріали та устаткування завищені в рази. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті аналізу сайту “Prozorro”, інформують "Коментарі. Харків".

Фактично цей тендер продовжує традиції закупівель департаменту капбудівництва щодо відновлення постраждалих будинків в області, коли ціни у кошторисах суттєво завищені. Так було, наприклад, під час замовлення відновлення Ізюмської міськради.

Які переплати планують здійснити під час закупівель будматеріалів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися