Стали відомі подробиці спецоперації ГУР з викрадення гелікоптеру та пілотів армії РФ на Харківщині

Керівник ГУР Кирило Буданов повідомив про те, що гелікоптер вже в Києві, а його пілот з сім'єю - в безпеці

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ексклюзивному інтерв'ю підтвердив спецоперацію, здійснену з російським гелікоптером Мі-8, і розповів деталі. Буданов називає цю операцію однією з найкращих проведених його відомством за всю історію України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Радіо Свобода".

"Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю родину, і зрештою створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (узяти) живими, але маємо, що маємо", – сказав керівник ГУР.

За його словами, вертоліт нині перебуває в Києві. Буданов додав, що побачити гелікоптер і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення "офіційного кіно".

"Пілот чудово почувається, все в нього добре. У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут (в Україні – ред.)", – додає Кирило Буданов, але мотивацію російського пілота не розголошує.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про спецоперацію ГУР з викрадення гелікоптера РФ. Нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил РФ опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації ГУР Міноборони — високопоставлені джерела Української Правди в спецслужбах. Спецоперація тривала більше 6 місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авібазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Мі-8 приземлився у Харківській області. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні і деталі до винищувачів теж.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися