Рятувальники протягом доби ліквідували три пожежі, спричинені обстрілами

Загалом працівниками ДСНС було загашено 15 пожеж

Протягом доби з 24 по 25 серпня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. На Харківщині трапилось 3 пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Вони відбулися у Чугуївському та Куп’янському районах області.

24 серпня о 9:30 Куп’янські рятувальники знову вирушили до прифронтового села Петропавлівка Петропавлівської громади, яке чи не щодня зазнає ударів з ворожої артилерії та мінометів. Прилетіло у дах приватного будинку та господарчу споруду. Коли бійці 14-ї та 44-ї Державних пожежно-рятувальних частин прибули до місця виклику, вогонь вирував вже на площі 250 кв.м. Вони подали на його гасіння 2 пожежні стволи, працювали під гуркіт снарядів, що продовжували розриватись неподалік. Та все ж загасили пожежу о 10:35. На щастя обійшлось без жертв та постраждалих.

Вдень ворог завдав масованого артилерійського удару по прикордонному місту Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок обстрілів неподалік приватного сектору загорілася суха трава та дерев'яна електроопора. Загальна площа пожежі склала близько 2 га. Крім того, були пошкоджені приватні житлові будинки та споруди місцевого агропідприємства. Вогнеборцям гасити пожежу довелось під постійними ворожими обстрілами. До ліквідації пожежі були залучені 9 чоловік особового складу ДСНС та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

О 14:45 у м. Вовчанську внаслідок обстрілу зайнялась дерев'яна опора електромережі на площі 1 м.кв. Пожежа ліквідована о 14:50.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про постраждалого під час пожежі у Богодухівському районі Харківської області. Під час самостійних спроб загасити вогонь, постраждав 30-річний чоловік. Його госпіталізували до обласної лікарні у місті Харкові з опіками нижніх кінцівок та лівої руки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області. О 09:40 в с. Вікторівка Богодухівського району трапилась пожежа, не пов’язана з бойовими діями. Горів гараж та автомобіль "Opel Kadet" на площі 30 кв.м. Від ДСНС було залучено відділення на автоцистерні та 5 чоловік особового складу. Під час самостійного гасіння пожежі постраждав чоловік 1993 року народження. З опіками нижніх кінцівок та лівої руки його було госпіталізовано до обласної лікарні м. Харкова. О 10:20 пожежу було локалізовано та о 11:10 ліквідовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися