Черговому прихильнику "руського миру" на Харківщині повідомили про підозру

Чоловік викрикував проросійські гасла в приміщенні лозівського вокзалу

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 58-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що підозрюваний, будучи проросійськи налаштованим, розповідав про "переваги" так званого "руського миру". Підтримуючи загарбницьку політику держави-агресорки, чоловік публічно висловлювався на підтримку дій РФ. Зловмисником виявися 58-річний мешканець Слов’янська. В Лозовій чоловік перебував як внутрішньо переміщена особа. 

Зокрема, на початку липня цього року в приміщенні вокзалу в Лозовій підозрюваний вигукував гасло "Слава Росії" у присутності співробітників вокзалу та поліції, поки його дії не припинили правоохоронці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття прихильника "руського миру" в Краснограді Харківської області. Повідомлено про підозру 40-річному чоловіку за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє обласна прокуратура. За даними слідства, п'яний мешканець Краснограду, маючи антиукраїнські погляди, публічно підтримував дії держави-агресорки. Знаходячись у місцевому парку, шанувальник "руського миру" схвалював дії військових держави-агресора на території України, висловлював бажання жити під російським прапором та запевняв, що дії РФ "на благо українському народу". Зараз чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися