Правоохоронці викрили прихильника "руського миру" у Краснограді

П'яний чоловік публічно закликав до підтримки дій російських військових

Повідомлено про підозру 40-річному чоловіку за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, п'яний мешканець Краснограду, маючи антиукраїнські погляди, публічно підтримував дії держави-агресорки. Знаходячись у місцевому парку, шанувальник "руського миру" схвалював дії військових держави-агресора на території України, висловлював бажання жити під російським прапором та запевняв, що дії РФ "на благо українському народу".

Зараз чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття чоловіка, що працював на загарбників під час окупації Балаклії. Він влаштувався на роботу "специалистом эксплуатации жилищно-коммунального хозяйства отдела жилищно-коммунального хозяйства" при окупаційній адміністрації, про що був виданий відповідний наказ. Колаборант виконував функції системного адміністратора — слідкував за технічнім станом комп’ютерного обладнання, займався налаштуванням та обслуговуванням офісної техніки тощо.

Київський районний суд Харкова 14 серпня визнав винною колаборантку-педагога з Куп'янщини. Про це "Коментарям. Харків" стало відомо із повідомлень Харківської обласної прокуратури. Під час окупації села Гетьманівка Куп'янського району 29-річна місцева мешканка добровільно обійняла посаду "в. о. директора" школи. На цій посаді колаборантка здійснювала набір технічного персоналу та педагогічного складу до закладу, приймала заяви від батьків учнів про вступ дітей до школи. Директорка зазначала, що навчальний процес здійснюватиметься за російською програмою з використанням російських підручників. Шкільному бібліотекареві було наказано з'їздити у смт Шевченкове. Там вона отримала російські підручники для навчання 1-11 класів та рюкзаки з російською символікою для учнів. Українські підручники, які були у "школі обвинуваченої", були, за розпорядженням колаборантки, віднесені до приміщення бібліотеки, де вони мали зберігатися до особливого розпорядження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися