На Харківщині викрили схему ухилення від призову

Серед підозрюваних - голова, а також інші члени ВЛК

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України), а також двом членам ВЛК та співробітнику лікарні за фактом складання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 358 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, голова військово-лікарської комісії однієї з лікарень Харківської області, діючи спільно з іншими членами ВЛК та співробітником медичної установи, допомагав військовозобов’язаним ухилятися від призову.

Лікарі за грошову винагороду видавали громадянам призовного віку висновки лікарів, акти дослідження здоровʼя та довідки ВЛК про визнання їх непридатними до військової служби за станом здоров’я. На підставі цих документів військовозобов’язані отримували право на звільнення від призову. Встановлено, що частина військовозобов’язаних навіть не прибувала для проходження ВЛК.

Учасники оборудки пропонували свої "послуги" навіть тим особам, які дійсно за станом здоров’я не мали проходити військову службу. У ході проведених обшуків за місцями роботи та проживання підозрюваних виявлено та вилучено понад 30 тис. доларів США, чорнові записи, медичні документи та інші докази протиправної діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про повернення прокуратурою державі понад 470 млн грн. Суд задовольнив позов Богодухівської окружної прокуратури Харківської області до товариства з обмеженою відповідальністю про звільнення водосховища площею понад 80 га та повернення земель водного фонду вартістю майже 479 млн грн у відання держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Встановлено, що одне з приватних товариств використовує для рибогосподарських потреб водосховище, розташоване на території Коломацької селищної ради Богодухівського району. При цьому ТОВ не має жодних правовстановлюючих документів, які надають право користування водним об’єктом. Наразі завдяки принциповій позиції прокуратури рішення Господарського суду реально виконано — водосховище повернуто державі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися