Прокуратура повернула державі понад 470 млн грн

Було повернуто землі водного фонду і звільнене водосховище площею понад 80 га

Суд задовольнив позов Богодухівської окружної прокуратури Харківської області до товариства з обмеженою відповідальністю про звільнення водосховища площею понад 80 га та повернення земель водного фонду вартістю майже 479 млн грн у відання держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що одне з приватних товариств використовує для рибогосподарських потреб водосховище, розташоване на території Коломацької селищної ради Богодухівського району. При цьому ТОВ не має жодних правовстановлюючих документів, які надають право користування водним об’єктом. Наразі завдяки принциповій позиції прокуратури рішення Господарського суду реально виконано — водосховище повернуто державі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обвинувачення фермера з Харківщини, що експлуатував безхатьків у господарстві. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом вербування, переміщення людини, з використанням обману та її уразливого стану, з метою трудової експлуатації, вчиненого повторно (ч. 1, 2 ст. 149 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, власник одного з фермерських господарств у Сахновщинському районі, займався трудовою експлуатацією людей, що знаходились в уразливому стані. Чоловік підшукував на території Харківської та Дніпропетровської областей осіб з числа соціально незахищених верств населення, які перебували в скрутному матеріальному становищі. Обвинувачений пропонував роботу на його фермерському господарстві, обіцяючи високу зарплатню, триразове харчування і гідні умови праці. Після отримання згоди потерпілих фермер привозив їх на територію господарства, відбирав документи та мобільні телефони. Про виконання обіцянок щодо гідних умов праці і нормований восьмигодинний робочий день теж не йшлось — люди були вимушені жити в антисанітарних умовах, тяжко працювати, не отримуючи зарплатню. Власник господарства примушував їх виконувати сільськогосподарські роботи просто за продукти харчування, яких не вистачало для мінімальних потреб людини і тим більше для важкої праці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися