У Лозовій на Харківщині відкриють "Поле слави"

Наразі йде процес облаштування військового кладовища

У Лозовій планується відкриття сектору військових поховань під назвою "Поле Слави". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівського міського голови Сергія Зеленського. 

Як повідомляє міський голова Лозової, зараз спільно з родинами загиблих оборонців йде робота над облаштуванням сектору військових поховань під назвою "Поле слави", над встановленням мультимедійних об'єктів з інформацією про загиблих земляків, над Книгою пам'яті та сквером полеглим бійцям. У кожному навчальному закладі нині впорядковані куточки пам'яті про славетних випускників, які до останнього подиху боролися з російськими окупантами. 

"На жаль, є об'єктивні причини, що уповільнюють роботу із вшанування пам'яті. Про деяких бійців наразі складно зібрати вичерпну інформацію. Усі причетні служби та об'єднання дуже уважно і виважено підходять до деталей, бо тут немає права на помилку. Всі наші полеглі герої заслуговують максимальної уваги та шани.", - додав Сергій Зеленський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про прохання харків'ян про відкриття кладовища для відвідувачів. Жителі Харкова просять відкрити для відвідування кладовище №17. Відповідне звернення зареєстроване на сайті петицій до влади Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків". Автор звернення, Андрій Фурман, просить харківську владу знайти можливість виділити саперів для перевірки кладовища №17, щоб його відкрили для відвідування.  За словами автора, за даними працівників кладовища, там немає нерозірваних снарядів. “Потрібна лише нескладна робота з обходу саперів. Деякі могили зруйновано. Другий рік не вдається відновити. На цвинтар не пускають, до цвинтаря постійно приїжджають люди і змушені залишати квіти біля воріт”, - пояснив свою позицію автор звернення.  За петицію можна проголосувати протягом 90 днів за посиланням. Влада міста повинна розглянути звернення, якщо його підтримає понад 5000 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися