На Харківщині викрито двох шанувальників "русского мира"

У Вовчанську Харківської області повідомлено про підозру двом колаборантам

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області двом чоловікам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Правоохоронці Харківщини викрили ще двох шанувальників "русского освобождения". Ними виявились 46-річний та 44-річний мешканці Вовчанська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними дізнання, торік, у березні під час отримання гуманітарної допомоги від РФ в окупованому на той час Вовчанську, вони публічно підтримували дії держави-агресорки. Колаборанти також додавали, що чекають на повну окупацію України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття чергової колаборантки на Куп'янщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 47-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними дізнання, під час окупації смт Великий Бурлук місцева жителька з власного бажання обійняла посаду "специалиста" у так званому "Секторе обслуживания граждан отделения пенсионного фонда Купянского района Харьковской области". Колаборантка приймала заяви та здійснювала видачу мешканцям Великого Бурлука нових пенсійних посвідчень зразка РФ. Працювала обвинувачена на окупантів за 30 тисяч російських рублів на місяць. Правоохоронці викрили жінку. Її судитимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися