Лозівчанин в забороненій соцмережі просував ідеї "руского міра"

Прокуратура Харківської області викрила прихильника дій РФ в Україні

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Встановлено, що мешканець Лозової активно підтримував "руський мир" на просторах інтернету. У забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники" він репостив дописи на підтримку РФ. В одному з поширених дописів містилось звинувачення, що нібито саме українська армія знищує населені пункти.  

Крім того, у матеріалах були й інші кремлівські наративи, наприклад, про те, що підрозділ "Азов" — це терористи, які вбили мирних людей у маріупольському драмтеатрі . Також колаборант репостив дописи на підтримку анексії Криму та про те, що "Львів обов‘язково увійде до складу Польщі". Правоохоронці викрили чоловіка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття уВовчанську на Харківщині двох шанувальників "руського миру". За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області двом чоловікам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Правоохоронці Харківщини викрили ще двох шанувальників "русского освобождения". Ними виявились 46-річний та 44-річний мешканці Вовчанська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними дізнання, торік, у березні під час отримання гуманітарної допомоги від РФ в окупованому на той час Вовчанську, вони публічно підтримували дії держави-агресорки. Колаборанти також додавали, що чекають на повну окупацію України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися