На Харківщині чергову колаборантку позбавили волі

Колаборантку було засуджено до позбавлення волі на 6 років

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області у колабораційній діяльності визнано винною 46-річну жінку (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Доведено, що коли російські військові вторглись на територію Харківської області, заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради добровільно погодилась співпрацювати з окупантами. Проте у так званій "Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області" вона вже стала обіймати керівну посаду. 

Жінка закликала людей працювати у псевдовідділі. Крім того, колаборантка перевіряла, підписувала та готувала усі фінансові документи відповідно до російських форм та зразків. За "віддану роботу" жінка отримувала заробітну плату в російських рублях.  

25 серпня 2023 року суддя Чугуївського міського суду Харківської області виніс обвинувальний вирок. Жінці призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з позбавленням права обіймати певні посади строком на 10 років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття прихильника "русского мира" в Лозовій на Харківщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Встановлено, що мешканець Лозової активно підтримував "руський мир" на просторах інтернету. У забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники" він репостив дописи на підтримку РФ. В одному з поширених дописів містилось звинувачення, що нібито саме українська армія знищує населені пункти.   Крім того, у матеріалах були й інші кремлівські наративи, наприклад, про те, що підрозділ "Азов" — це терористи, які вбили мирних людей у маріупольському драмтеатрі . Також колаборант репостив дописи на підтримку анексії Криму та про те, що "Львів обов‘язково увійде до складу Польщі". Правоохоронці викрили чоловіка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися