Стало відомо, хто в Харківській області викрав золото на вісім мільйонів гривень

Завершено спецрозслідування щодо двох російських військовослужбовців, які викрали золоті прикраси на суму понад 8 млн грн

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо двох російських військових за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, торік наприкінці квітня, коли Ізюм був окупований, двоє російських військовослужбовців обікрали магазин відомого українського ювелірного бренду. Ними виявились 24-річний та 21-річний рядові військової частини 91726. Обидва обіймають однойменну посаду — гранатометник гаубично-артилерійського дивізіону.

Користуючись тим, що магазин пошкоджено, двоє окупантів проникли туди та викрали сейф із майже двома кілограмами золотих прикрас. Після цього вони помістили сейф в автівку та поїхали.

Російські мародери спричинили власнику магазина матеріальну шкоду на суму понад 8 млн гривень.

Обвинувачених судимуть заочно у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування — слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

До Харкова з Франції надійшла допомога: хто отримає

До Харкова надійшов ще один гуманітарний вантаж з Франції. Департамент освіти отримав канцелярські шкільні вироби французького виробництва (1,3 тис. коробок).

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Хто надіслав допомогу, та як її розподілять, читайте за посиланням.

У Харківській області терміново закликають евакуюватися

Мешканців Куп'янської громади, особливо, вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і мало мобільних просять евакуюватися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

З урахуванням складної безпекової ситуації та збільшенням кількості обстрілів російськими терористичними військами по території Куп'янської громади, ви жителям пропонують евакуюватися до більш безпечного місця - м. Харків з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України.

Як це зробити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися