В Харківській області судитимуть перевертня в погонах

Колаборант погрозами змусив жительку Куп'янська віддати йому позашляховик

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 38-річного чоловіка за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків"з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

За даними слідства, 27 липня 2022 року, перебуваючи у Куп‘янську, "начальник окупаційної поліції" та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої мешканки. Будучи озброєними, вони почали погрожувати жінці у присутності її літніх батьків, вимагаючи віддати позашляховик "Toyota Land Cruiser". Слідству відомо, що автомобіль потерпілої "головний поліцейський Харківщини" використовував в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів. Нині обвинувачений перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття лікарки, що видавала недійсні справки для ухилення від мобілізації. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо медичної працівниці за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Встановлено, що лікар-невропатолог однієї з харківських лікарень видавала фіктивні медичні довідки, які у подальшому ставали підставою для оформлення групи інвалідності. Вона складала неправдиві офіційні документи щодо хвороб та проходження стаціонарного лікування чоловіків, яке вони не проходили. Справу лікарки-невропатолога розглядатимуть у Київському районному суді Харкова. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися