В Ізюмському районі Харківщини продовжують відновлювати будівлі

Роботи тривають як на житлових будинках, так і на адмінбудівлях

Про ремонт житлових будинків та адмінбудівель на Ізюмщині розповів під час брифінгу начальник Ізюмської РВА Степан Масельський. Відновлювальні роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування місцевих бюджетів. 

"У селі Нова Гусарівка Балаклійської громади тривають аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирного житлового будинку, в якому мешкає 67 людей. Загальна кошторисна вартість робіт складає 9,7 мільйона гривень. Робимо все можливе, аби люди якнайшвидше повернулися у свої оселі, тож завершити відбудову плануємо у жовтні 2023 року", – розповів Степан Масельський.

Голова Ізюмської РВА зазначив, що невдовзі стартують аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирного житлового будинку у Балаклії, розрахованого на проживання 120 людей. Загальна вартість відбудови складе 3 мільйона гривень. Зараз триває укладання договору. У будинку планують відремонтувати пошкоджену покрівлю, замінити вікна, відновити систему опалення й теплоізоляції. У самому Ізюмі нещодавно було розпочато капітальний ремонт адмінбудівлі міської ради. Наприкінці вересня ще у 3 багатоквартирних будинках міста мають розпочатися відновлювальні роботи, а щодо 9 будинків – розробляється відповідна проектно-кошторисна документація.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення п'яти багатоповерхівок в Ізюмі. Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради готується до відновлення кількох багатоповерхівок у місті і замовляє проєктно-кошторисну документацію. У серпні управління визначається з підрядниками для створення проектів відновлення п’яти будинків.Про це повідомляють у Харківському антикорупційному центрі. Найдорожчий проєкт стосується відновлення багатоквартирного житлового будинку за адресою вулиця Соборна, 39. У даному випадку замовник проводив відкриті торги. Найдешевша пропозиція була у ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон”. Вони готові виробити проєктно-кошторисну документацію за 2,9 млн грн. Відновлення самого будинку попередньо оцінюють у 53 млн грн. Для відновлення інших будинків угоди уклали з харківським монополістом – ТОВ “Трест-Житлобуд-1” Олександра Харченка. Харківський забудовник має виготовити проєктно-кошторисну документацію на відновлення будинку по вулиці Паромній, 6 за 1,2 млн грн. Відновлення будинку оцінюють у 48,5 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися