Оперативна ситуація на Куп'янському напрямку: росіяни не просуваються

Російські війська значними силами атакують українські позиції, але зазнають невдач

Росіяни намагаються наступати в бік Куп’янська, але без значного просування. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на американський Інститут вивчення війни станом на 1 вересня.

Російські джерела стверджували 1 вересня, що ворожі сили досягли невизначених успіхів поблизу Синьківки (9 км на північний схід від Куп’янська), Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська) та Вільшани (14 км на північний схід від Куп’янська), але Iнститут вивчення війни не бачить візуального підтвердження цих заяв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію на Куп'янському напрямку за словами Кирила Буданова. Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Наталії Мосейчук заявив, що на Куп’янському напрямку російські війська не нарощують сили, а проводять ротацію. Журналістка запитала в начальника ГУР, чи свідчать події на Куп’янському напрямку про те, що армія рф має намір піти на Харків і максимум — на Київ, на що Кирило Буданов відповів: "Це вони як похід на Київ собі бачать з Куп’янська? Через 500 кілометрів по прямій?". Він також додав, що в ворога немає резервів – була сформована 25-та армія, як стратегічний резерв. Ця армія мала бути приведена в боєздатний стан до жовтня-листопада. Знаєте, що сталося? Вона (25-та армія — ред.) вже станом на зараз недокомплектована, абсолютно без навчання бере участь у бойових діях. Ця армія пішла не на підсилення, а на заміну 41-ї армії, яка почала свій повільний рух в південному напрямку", — зазначив Кирило Буданов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися