Що відбувається на Куп'янському напрямку та в Ізюмі

Ворожі війська щодня обстрілюють будинки цивільних мешканців

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин" розповів про ситуацію в Ізюмі та на Куп'янському напрямку, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, на Куп'янському та Лиманському напрямках наразі гаряче. “Ворог щодня обстрілює будинки цивільних мешканців, застосовуючи в тому числі керовані авіабомби. Наші збройні сили дають ворогу адекватну відсіч. Жодних успіхів на цих напрямках окупанти не мають”, - розповів Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, незабаром виповниться річниця визволення міста Ізюм. Зараз у місті тривають роботи з відновлення пошкодженої російськими загарбниками інфраструктури. Окупанти зруйнували фактично 80% міста. “Першочергово відновлюємо житлові будинки та об'єкти соціальної інфраструктури. Мешканці міста отримують компенсації за пошкоджене і зруйноване майно за програмою “єВідновлення”, - уточнив Олег Синєгубов.

За його словами, за рік після деокупації в місті відновлено електро-, газо- та водопостачання та інші послуги для населення. Очільник області зазначив, що в місто продовжують повертатися люди - зараз населення Ізюма складає 27 тисяч, тоді як одразу після звільнення в місті жило кілька тисяч людей. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов відвідав місто Лозова та обговорив з місцевою владою підготовку до опалювального сезону і підтримку бізнесу. Влада області повідомила, що на потреби жителів районного центру планується передати портативну котельню. Обладнання зможе забезпечити оселі теплом, світлом та водою під час можливої довготривалої відсутності електроенергії. Детальніше про перевірки громади читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/6987
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися