Яка територія Харківщини залишається потенційно небезпечною

За час проведення розмінування лише піротехніки ДСНС знешкодили понад 76,5 тисяч вибухонебезпечних предметів

У понеділок, 4 вересня, Харківську область відвідав міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, на нараді з очільником МВС обговорили одне з ключових питань безпеки цивільного населення області – належний стан укриттів цивільного захисту.

Олег Синєгубов зазначив, що окремо наголосив, що проєктування та будівництво нових захисних споруд, як і реконструкція та капітальний ремонт діючих, мають відбуватися у чіткій відповідності до нових державних будівельних норм. 

При цьому, за словами начальника ХОВА, сторони дійшли спільного бачення, що відповідальність керівників усіх рівнів за неготовність укриттів має бути максимальною. Адже від цього напряму залежить життя людей.

Також у ході зустрічі обговорили питання протидії злочинності в умовах воєнного стану, підготовку області до нового опалювального сезону, підготовку "Пунктів незламності" та інші актуальні питання. Продовжуємо спільно працювати заради підтримання законності та заради безпеки людей.

Ігор Клименко повідомив, що в ході візиту оглянув Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України. “За підрахунками фахівців, 40% території Харківської області є потенційно небезпечною. За час проведення розмінування лише піротехніками ДСНС знешкоджено понад 76,5 тисяч вибухонебезпечних предметів. І ця робота триває невпинно”, - зазначив очільник МВС. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на станціях харківського метро розпочалися навчання школярів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися