Окупанти масово спалюють ліси та екосистеми Харківщини

Рятувальники продовжують боротися із наслідками російського терору

6 вересня росіяни продовжили свій терор мирних населених пунктів Куп’янщини. Вони завдали потужного артилерійського удару, яких зачепив 2 сусідніх села Подоли і Москівка. На їх околицях сталися пожежі у природних екосистемах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ГУ ДСНС у Харківській області.

Так у с. Подоли зайнялась хвойна підстилка у лісовому масиві на площі 800 кв.м. А в Москівці ворог підпалив сухостій на відкритій місцевості, який горів на площі 1,5 га. У першому випадку з вогнем боролись рятувальники 14-ї та 44-ї ДРПЧ у складі 2-х оперативних відділень. Завдяки їхній героїчній роботі вдалося не допустити верхової лісової пожежні. Ще одне відділення 44-ї ДРПЧ гасила траву та чагарники, аби не пустити пожежу до людських помешкань. Останній осередок горіння був ліквідований о 13:45.

Трохи згодом стало відомо ще про одне загоряння, спричинене ворогом. Цього разу біля м. Вовчанська. Там горів сухостій на площі 1 га. На гасіння цієї пожежі були направлені вогнеборці МПК Вільча, яким довелось працювати в умовах повторних обстрілів.

Останній осередок горіння був ліквідований о 16:40. За попередніми даними обійшлося без жертв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області вже майже десять тисяч людей працюють в "Армії відновлення"

На Харківщині на роботу в "Армії відновлення" видано 9927 направлень та профінансовано 65 млн грн громадянам, які долучились до проєкту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості. Так, до суспільно корисних робіт залучені особи з 52 громад регіону. Чим займається "Армія відновлення" та як до неї долучитися – читайте за посиланням.

Що зараз з левенятами в Екопарку Харкова (ВІДЕО)

Традиційний бебі-бум цього року стався далеко від Фельдман Екопарк – у тих місцях, куди тимчасово вивезли тварин з Харкова. Проте вони поступово переїжджають, і до Екопарку повертається життя.

"Жахливі спогади 2022 року потроху йдуть у минуле. Бебі-бум для наших левів, тигрів та інших котячих тоді закінчився загибеллю малюків, а Екопарк минулої осені був моторошним видовищем з масовими руйнуваннями, снарядами, що не розірвалися, і протиприродною тишею. Ми цього ніколи не забудемо й не пробачимо, але дивимось лише вперед", – зазначили в Екопарку.

Як зараз себе почувають левенята та чого чекають – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися