Росія “розганяє” черговий фейк

Такі вигадки направлені на те, щоб українські військові здавалися у полон до російських окупантів

В одному російському пропагандистському телеграм-каналі напередодні з’явилася інформація про те, що ніби бійці 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони вирішили дезертувати з України в Європу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

picture

Звісно, це повідомлення виявилось вигадкою росіян в інформаційній війні. Пропагандисти називають 107-му бригаду сил ТРО харківською, однак насправді це буковинська бригада.

За даними ХАЦ, цей підрозділ дійсно допомагав звільняти Харківську область від російської армії, але на офіційній сторінці у Фейсбуці вказано, що на кінець серпня цього року підрозділ виконує завдання в Донецькій області.

Російські пропагандисти стверджують, що двоє військових 107 бригади отримали відпустку, домовилися з прикордонниками і планували здійснити перехід через українсько-румунський кордон, але їх здали СБУ.

У ХАЦ зазначили, що такі вигадки направлені на те, щоб українські військові здавалися у полон до російських окупантів.

Фото, на яке посилаються пропагандисти, стосується пресрелізу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон щодо кількості нелегальних спроб перетину кордону у Чернівецькій області протягом останнього тижня серпня.

picture

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон 

У релізі не значиться, що хтось з утікачів є бійцем 107 бригади сил ТРО.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається в Харківській області у річницю контрнаступу ЗСУ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися