На Харківщині викрито колаборантку, що перевиховувала українських дітей

Жінка відвідувала територію РФ для проходження курсів перепідготовки

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 34-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Ворожою поплічницею виявилась 34-річна мешканка села Оскіл Ізюмського району. Під час окупації населеного пункту жінка добровільно зайняла посаду "в.о. директора" у ліцеї. Вона всебічно планувала русифікувати освітній процес. Насамперед, запроваджувала російську мову та організовувала навчання за російськими підручниками.

"Директорка" навіть встигла пройти курси перепідготовки кадрів освіти за російськими стандартами у Курську та Бєлгороді в Росії, аби виховувати дітей "в русском духе".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття шанувальниці "руського миру" у Харкові. Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 41-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Встановлено, що у травні цього року харків’янка, яка на власні очі бачила наслідки обстрілів російською армією Харкова, продовжувала публічно транслювати свою позицію. Зокрема, жінка почепила собі на одяг георгіївську стрічку. Коли перехожі зробили їй зауваження з цього приводу, шанувальниця "руського миру" стала заперечувати збройну агресію РФ проти України та окупацію частини української території ворожою армією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися