На Куп'янщині Харківської області викрили чергового колаборанта

Чоловік працював в окупаційних правоохоронних органах

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

За даними слідства, після того, як ЗС РФ окупували Дворічну Куп'янського району, місцевий мешканець вирішив піти на співпрацю із загарбниками і намагався побудувати кар’єру "правоохоронця". У період з червня по вересень минулого року чоловік обіймав посаду "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ізолятора тимчасового тримання та конвоювання" у псевдоправоохоронному органі.

Колаборант забезпечував пропускний режим на блокпостах, облаштованих російськими військовими, займався перевіркою документів, а також охороняв будівлю ізолятора і здійснював конвоювання затриманих громадян. Наразі підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колаборантки на Ізюмщині, що перевиховувала російських дітей. За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 34-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Ворожою поплічницею виявилась 34-річна мешканка села Оскіл Ізюмського району. Під час окупації населеного пункту жінка добровільно зайняла посаду "в.о. директора" у ліцеї. Вона всебічно планувала русифікувати освітній процес. Насамперед, запроваджувала російську мову та організовувала навчання за російськими підручниками. "Директорка" навіть встигла пройти курси перепідготовки кадрів освіти за російськими стандартами у Курську та Бєлгороді в Росії, аби виховувати дітей "в русском духе".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися