Наступ на Куп'янському напрямку: куди просунулись окупанти

В Інституті вивчення війни не підтвердили жодного просування

Ворожі війська збираються із силами на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступниці міністра оборони України Ганни Маляр

Вона зазначила, що протягом тижня ворог робив спроби наступати у районі Синьківки та Берестового на Харківщині. Синьківка й раніше зазнавала активних атак, які ЗСУ відбили, завдавши ворогові суттєвих втрат.

“Ми знаємо, що там була активізація кілька тижнів тому з боку ворога. Наші Збройні сили там дуже серйозно знищили наступальні сили ворога – і особовий склад, і техніку. Тому ворог зараз там перегруповується, збирається з силами та не полишає своїх планів рушити знову вперед”, – заявила заступниця міністра оборони України.

В Інституті вивчення війни не підтвердили просування ні військ росії, ні українських захисників на Куп'янському напрямку. В ISW зазначили, що мета Росії - захоплення решти Луганської області та просування на захід до східної Харківської та північної Донецької областей. 

“Повідомляється, що російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але 10 вересня не зробили жодного підтвердженого просування. Повідомляється, що українські війська здійснили наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не зробили жодних підтверджених наступів 10 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 вересня, показують, що десь у серпні українські сили просунулися на південь від Кремінної”, - йдеться у повідомленні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, про особливості розмінування Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися