На Харківщині перевірили ще одну громаду: подробиці

Українські захисники тримають оборону на Куп'янському напрямку

У Куп'янську зберігається непроста ситуація. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов і ході робочої поїздки до населеного пункту, пишуть "Коментарі. Харків".

В межах поїздки представник Харківської ОВА поспілкувався з місцевою владою, українськими захисниками та місцевими жителями.

У Харківській ОВА нагадали, що 10 вересня минулого року українські захисники почали деокупацію Куп’янщини. Бої з російськими окупантами тривали 6 діб. Після звільнення населеного пункту ворожі війська продовжили терор, системно обстрілюючи районний центр та населені пункти громади.

За словами Євгена Іванова, важко уявити, що довелося пережити людям під час окупації – катівні, знущання з боку окупантів, голод, а потім системні обстріли. У Куп’янську та громаді ситуація непроста і досі. Та українські захисники тримають оборону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська збираються із силами на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.  Вона зазначила, що протягом тижня ворог робив спроби наступати у районі Синьківки та Берестового на Харківщині. Синьківка й раніше зазнавала активних атак, які ЗСУ відбили, завдавши ворогові суттєвих втрат. “Ми знаємо, що там була активізація кілька тижнів тому з боку ворога. Наші Збройні сили там дуже серйозно знищили наступальні сили ворога – і особовий склад, і техніку. Тому ворог зараз там перегруповується, збирається з силами та не полишає своїх планів рушити знову вперед”, – заявила заступниця міністра оборони України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися