У Харківській області віддадуть під суд коригувальника ворожого вогню

Поплічник окупантів повідомляв розміщення техніки на особового складу ЗСУ також інформував про наслідки прильотів

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка. Йому інкримінують  поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що мешканець смт Куп‘янськ-Вузловий активно допомагав ворожій армії. Чоловік їздив по території Куп’янського району, яка контролюється українськими військовими, та збирав інформацію про розташування військової техніки та особового складу ЗСУ. 

Обвинувачений  через месенджер Телеграм у вигляді тексту або відео передавав дані, вказуючи інформацію щодо кількості, виду техніки та напрямку на місцевості.

Також він фіксував наслідки ворожих атак по житлових секторах та відправляв у чат зі схвальними “відгуками”.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині.

 За його словами залишається складною ситуація на Куп'янському напрямку. Ворог формує черговий ударний кулак, щоб спробувати прорвати українську оборону. “Але наші збройні сили повністю готові до будь-яких дій ворога, адекватно реагують на усі загрози та продовжують надійно тримати позиції, завдаючи окупантам втрат”, - наголосив Олег Синєгубов.

Детальніше про ситуацію у Харківській області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися