У Харківській області виявлено екс-працівника окупаційної поліції

Чоловік добровільно обійняв одну з керівних посад у псевдопрвоохоронному органі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру вже колишньому поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час окупації Куп’янська діючий правоохоронець перейшов на бік ворога. На той момент він обіймав посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області. 

Спочатку зрадник віддано ніс службу на російських блокпостах. Після цього він вирішив офіційно "працевлаштуватись" до "Управления внутренних дел ВГА Харьковской области", подавши для цього необхідні документи. Зрадника призначили на посаду "и. о. начальника отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения" у псевдоправоохоронному органі.

Він виносив постанови про відмову у порушенні кримінальних справ за порушення правил дорожнього руху особами у тимчасово окупованому Куп’янському районі Харківської області відповідно до законодавства країни-агресора – РФ. Крім того, "правохранитель" погоджував графіки та схеми руху автобусів до окупованого Сімферополя та російського Бєлгорода. Також він закликав місцеве населення до співпраці з окупаційною владою та безпідставно вилучав транспортні засоби у цивільних.

Нині зрадник переховується від органу досудового розслідування. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виявлення колаборантки у Куп'янську на Харківщині. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 35-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на Харківську обласну прокуратуру. Жінка обійняла посаду в новоствореному псевдоправоохоронному органі у Куп'янську і стала "в. о. старшого інспектора групи документального забезпечення, режиму таємності і діловодства Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області". Підозрювана відповідала за ведення секретного діловодства, слідкувала за дотриманням установленого порядку доступу працівників до відомостей, готувала відповідні документи. Наразі підозрювана переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися