На Харківщині за минулий тиждень розмінували майже 271 га земель

За цей період сапери знешкодили 782 вибухонебезпечних предмети

З 7 до 13 вересня включно на території Харківщини було знищено 782 вибухонебезпечні предмети. Усього за тиждень було розміновано майже 271 гектар території. Про це "Коментарі. Харків повідомляють з посиланням на інформацію Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА.

Вибухотехніки перевірили майже 37 кілометрів ліній електропередач і підключили до мережі 136 абонентів. Також провели розмінували 225 гектар сільгоспугідь і 34 об'єктів. Крім того, сапери обстежили три кілометри ділянок автодоріг, 620 метрів газопроводів і 0,61 гектар акваторії.

Протягом 13 вересня в регіоні розмінували 19,5 гектара території, понад три гектари сільгоспугідь та п'ять об'єктів. За день знищили 114 вибухонебезпечних предметів. Також сапери обстежили півтора кілометри автодоріг, 240 метрів газопроводів, більш ніж шість кілометрів ліній електропередач та 0,35 гектар акваторії. До електромережі підключили 16 споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про знищення саперами 571 боєприпасу за тиждень. На Харківщині впродовж тижня сапери ДСНС знищили 571 боєприпас. За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі. Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко. На території Харківської області працюють 33 піротехнічних розрахунки зведеного загону ДСНС та 67 одиниць техніки. З 6 по 10 вересня в результаті підривів на вибухонебезпечних предметах зазнали травм дев'ять цивільних осіб. Надзвичайні події сталися на території Савинської, Вільхуватської, Барвінківської, Донецької, Вовчанської та Новопокровської громад. Загиблих немає. "Впродовж тижня сапери 234 рази виїжджали на виклики, пов'язані з виявленням вибухонебезпечних предметів та знешкодили 571 боєприпас. Всього з початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 3575 га території області, 2550 кілометрів ЛЕП. Виявлено та знешкоджено 77 122 вибухонебезпечних предметів", – розповів Євген Василенко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися