На Харківщині виявили чергового працівника окупаційної поліції

Чоловік збирав відбитки пальців в українських патріотів

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 31-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час окупації Куп‘янська росіянами місцевий мешканець з власної ініціативи вирішив "працевлаштуватись" до "Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области", подавши до псевдооргану необхідні документи. Чоловік обійняв посаду "оперуполномоченного отделения по контролю за оборотом наркотиков отдела уголовного розыска Отдела полиции №1". 

Псевдоправоохоронець здійснював відбір відбитків пальців у проукраїнськи налаштованих громадян, яких незаконно доставляли до так званого відділу "поліції" через їх патріотичну позицію та невизнання окупаційної влади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колаборанта , що працював в окупаційній "поліції". За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру вже колишньому поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації Куп’янська діючий правоохоронець перейшов на бік ворога. На той момент він обіймав посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області.  Спочатку зрадник віддано ніс службу на російських блокпостах. Після цього він вирішив офіційно "працевлаштуватись" до "Управления внутренних дел ВГА Харьковской области", подавши для цього необхідні документи. Зрадника призначили на посаду "и. о. начальника отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения" у псевдоправоохоронному органі. Він виносив постанови про відмову у порушенні кримінальних справ за порушення правил дорожнього руху особами у тимчасово окупованому Куп’янському районі Харківської області відповідно до законодавства країни-агресора – РФ. Крім того, "правохранитель" погоджував графіки та схеми руху автобусів до окупованого Сімферополя та російського Бєлгорода. Також він закликав місцеве населення до співпраці з окупаційною владою та безпідставно вилучав транспортні засоби у цивільних. Нині зрадник переховується від органу досудового розслідування. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися