Розкрито військового РФ, що катував українських патріотів на Харківщині

Боєць одної з російських ПВК чинив військові злочини під час окупації Балаклії

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру найманцю ПВК "Редут" у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Під час окупації Балаклії росіянин вишукував проукраїнськи налаштованих громадян та піддавав їх катуванню. Жертвами стали четверо цивільних чоловіків, які мали патріотичну позицію та не приховували її навіть під час захоплення міста. 

Проводив "профілактику" боєць ПВК "Редут" разом ще з трьома окупантами. Відомо, що у одного з них був позивний "Сурік".

Спочатку вони приїжджали додому до патріотів, вдягали їм мішок на голову та відвозили до місцевої катівні. Під час перебування у камері тортур окупанти проводили "допити", а редутівець бив чоловіків гумовим кийком по всьому тілу, завдавав ударів електрошокером.

Одному з потерпілих підозрюваний погрожував відрізати мізинець на нозі. Для цього редутівець дістав із сейфу кинджал зі слідами крові, щоб залякати чоловіка.

Іншому потерпілому кат вдягнув мішок на голову та повіз, як він сказав чоловіку, на "сюрприз". Приїхавши до місця, редутівець зняв мішок з потерпілого та поставив на коліна. Чоловік побачив яму, в якій знаходились трупи. З метою здійснення значного психологічного тиску поруч з головою потерпілого окупанти зробили декілька пострілів з автомату, після чого відвезли назад до катівні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нічний обстріл Харківщини військами РФ. Минулої ночі, близько опівночі, російські окупанти обстріляли Вовчанськ Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок та господарчу споруду. Обійшлося без постраждалих. Загалом протягом минулої доби під вогнем ворога перебували населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів. У селі Петропавліка Куп'янського району ворожим обстрілом пошкоджено вантажний кран. У селі Подоли пошкоджено приватний житловий будинок. Внаслідок обстрілу Куп’янська пошкоджено 2 житлові будинки, господарчі споруди, сталася пожежа. Протягом минулої доби постраждалих від обстрілів не зафіксовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися