Харківська область опинилася в лідерах: що відомо

По Харківському напрямку ворожі ДРГ не виявлялися

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів в ефірі нацмарафону про обстріли прикордоння країни з початку місяця, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, і по Сумському напрямку, і по Харківському, і по Чернігівському – ворог продовжує щоденно здійснювати обстріли. При цьому використовують різноманітне озброєння. “Найбільше обстрілів припадає на Сумщину, на Харківщину. Загалом по цих трьох областях наші прикордонні наряди з початку місяця зафіксували понад 1000 обстрілів, які здійснила країна-терорист, відкриваючи вогонь зі своєї території”, – повідомив речник.

Андрій Демченко також зазначив, що прикордонники фіксують ворожі ДРГ у прикордонні – переважно в Сумській області та на стику Сумської та Чернігівської.

“По Харківському напрямку ворожі ДРГ не виявлялися”, – зазначив Демченко.

Речник пояснив, що основне завдання, яке переслідують диверсанти там, де з’являються, – виявляти місця, де знаходяться Сили оборони України, де розташовані групи, які контролюють напрямок кордону, щоб надалі відкривати вогонь.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що коли російські окупаційні війська використовують балістичне озброєння, то інколи оголошення повітряної тривоги відбувається одночасно з "прильотами". Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що коли в тій чи іншій області  лунає кілька годин повітряна тривога, то це не просто так. Речник пояснив тривалість повітряної тривоги на прикладі загрози атаки іранського дрона-камікадзе. 

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися