Харківщина лідирує за кількістю руйнувань: що відновлюють

Зараз процес відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для держави

Ворожі війська щоденно атакують цивільну, в тому числі й медичну інфраструктуру України. Попри це в країні триває процес відновлення тих медичних закладів, які були пошкоджені ворожими атаками. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я України. 

У відомстві розповіли, що за понад 18 місяців війни у різних областях вже відновлено повністю або частково 820 об’єктів медзакладів. Зокрема, 403 об’єкти відновлено повністю та ще 417 – частково. Найбільше об'єктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. 

У міністерстві нагадали, що за понад рік повномасштабної війни ворожі війська пошкодили 1 436 об’єктів медзакладів та ще 190 об’єктів зруйнували повністю. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.  

У МОЗ наголосили, що зараз процес відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для держави, аби попри тривалу війну та наднавантаження українські пацієнти мали доступ до якісної та необхідної медичної допомоги. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів в ефірі нацмарафону про обстріли прикордоння країни з початку місяця. За його словами, і по Сумському напрямку, і по Харківському, і по Чернігівському – ворог продовжує щоденно здійснювати обстріли. При цьому використовують різноманітне озброєння.

Детальніше про ситуацію у Харківській області читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися