Що відбувається на Куп’янському напрямку Харківщини

Окупанти вбили щонайменше шістьох людей на Харківщині.

Сьогодні вночі окупанти атакували Україну 24 дронами-камікадзе типу “Shahed-136/131”, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Про це повідомляють "Коментарі. Храків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби відбулося 24 бойових зіткнення. Ворог завдав 9 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах.

Учора, 19 вересня близько 13:00 російські військові завдали ракетний удар по м. Куп‘янськ. Саме в цей час по мосту рухався автомобіль з волонтерами, які евакуйовували мирне населення. Станом на 18:00 встановлено, що загинули четверо чоловіків та двоє жінок. Наразі кількість жертв уточнюється.

За даними прокуратури відомо, що російські військові завдали удару по м. Куп‘янськ гібридною ракетою "Грім-Е1", створеною на базі радянської ракети Х-38. Максимальна дальність ураження може становити 120 км.

Авіаційних ударів зазнали Іванівка та Куп’янськ Харківської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Завдав артилерійських та мінометних обстрілів по Амбарному, Строївці, Тополям Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Красне Перше, Лиман Перший, Синьківка, Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з безкоштовним проїздом – думка експертів

У травні цього року міський голова Харкова Ігор Терехов сказав, що проїзд у громадському транспорті міста буде безкоштовним до тих пір, поки є можливості місцевого бюджету. У вересні в місті спостерігалася вже четверта хвиля повернень харків’ян, плюс у місті у зв’язку з бойовими діями на Харківщині зросла кількість переселенців. Чи доречно і чи можливо зараз "тримати" проїзд у громадському транспорті безкоштовним – журналіст "Коментарів. Харків" спитала у експертів-політологів.

Політолог Антон Авксентьєв зазначає, що місцевий бюджет Харкова наразі є профіцитним, тобто доходи значно перевищують видатки.

Антон Авксентьєв вважає, що оскільки зараз кошти в бюджеті є, то підстав відміняти безкоштовний проїзд немає. Що може вплинути на скасування безоплатного проїзду в громадському транспорті – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися