Хто відновлюватиме людям будинки на Харківщині

Благодійні організації допомагатимуть ремонтувати оселі жителів Харківщини

Відповідну співпрацю передбачає меморандум, який уклали Харківська ОВА та Міжнародний французький фонд ACTED і фонд UHF. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Зокрема, планується допомога із заміною пошкоджених вікон та дверей, передача плівки, плит ОСБ та будматеріалів. Вже визначені перші 300 домоволодінь у Золочеві, Слатиному, Дергачах та Великому Бурлуці.

"Працюємо на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва задля допомоги жителям області. Меморандум передбачає оперативне реагування на допомогу будматеріалами. Тобто, у разі обстрілу люди зможуть в найкоротший термін отримати вікна, плівку, листи ОСБ тощо", - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Крім того, благодійники надаватимуть евакуйованим гуманітарну допомогу, засоби гігієни та питну воду.

"Після деокупації значної частини Харківської області ми розгорнули активну діяльність в Ізюмі. Зараз готові долучитися і до допомоги Куп’янську. Додатково шукаємо бенефіціарів, аби розвивати програму зі швидкого реагування", - зауважив керівник офісу ACTED у місті Харкові Андрій Мясніков.

Також у разі пошкодження житла внаслідок влучання російського снаряду організації надаватимуть разову грошову допомогу власникам осель у визначених громадах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з безкоштовним проїздом – думка експертів

У травні цього року міський голова Харкова Ігор Терехов сказав, що проїзд у громадському транспорті міста буде безкоштовним до тих пір, поки є можливості місцевого бюджету. У вересні в місті спостерігалася вже четверта хвиля повернень харків’ян, плюс у місті у зв’язку з бойовими діями на Харківщині зросла кількість переселенців. Чи доречно і чи можливо зараз "тримати" проїзд у громадському транспорті безкоштовним – журналіст "Коментарів. Харків" спитала у експертів-політологів.

Політолог Антон Авксентьєв зазначає, що місцевий бюджет Харкова наразі є профіцитним, тобто доходи значно перевищують видатки.

Антон Авксентьєв вважає, що оскільки зараз кошти в бюджеті є, то підстав відміняти безкоштовний проїзд немає. Що може вплинути на скасування безоплатного проїзду в громадському транспорті – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися