Що окупанти роблять на Куп’янському напрямку

ЗСУ готуються до нових штурмів на Лимано-Куп’янcькому напрямку, — Євлаш

За минулий тиждень на Лимано-Куп’янcькому напрямку Генштаб майже не фіксував штурмів. Наразі окупаційні війська продовжують перегруповуватись і створювати нові штурмові загони, але українська розвідка це бачить, на лінії фронту Сили оборони України зводять захисні споруди та встановлюють мінні поля.

Про це в ефірі 24 каналу розказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє Суспільне. Харків.

За його словами 110 тисяч російських військових, які знаходяться на Лимано-Куп’янcькому напрямку, — це загальні формування разом з тиловими підрозділами та силами забезпечення.

"Це не значить, що усі 110 тисяч стоять на передовій зі зброєю в руках і міняють один одного. Це зовсім не так. Так, там відбуваються ротації, в тому числі вони закумулювали цю кількість для того, щоб стримувати наші війська. Оскільки така кількість окупантів вимагає адекватної реакції. Ми маємо бути готові", — повідомив Ілля Євлаш.

Він додав, що Сили оборони України облаштовують позиції, встановлюють мінні поля та загородження, щоб росіяни не змогли прорвати лінію оборони. І це дає результати.

"Останній тиждень ми не фіксуємо бойових зіткнень. Натомість противник інтенсивно застосовує артилерію, проте дуже вибірково, що також може свідчити про їх проблеми з боєприпасами", — наголосив Ілля Євлаш.

За його словами, армія РФ продовжує перегрупування, завершує формування штурмових підрозділів, але розвідка відстежує ці переміщення і готується до відповідних кроків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з безкоштовним проїздом – думка експертів

У травні цього року міський голова Харкова Ігор Терехов сказав, що проїзд у громадському транспорті міста буде безкоштовним до тих пір, поки є можливості місцевого бюджету. У вересні в місті спостерігалася вже четверта хвиля повернень харків’ян, плюс у місті у зв’язку з бойовими діями на Харківщині зросла кількість переселенців. Чи доречно і чи можливо зараз "тримати" проїзд у громадському транспорті безкоштовним – журналіст "Коментарів. Харків" спитала у експертів-політологів.

Політолог Антон Авксентьєв зазначає, що місцевий бюджет Харкова наразі є профіцитним, тобто доходи значно перевищують видатки.

Антон Авксентьєв вважає, що оскільки зараз кошти в бюджеті є, то підстав відміняти безкоштовний проїзд немає. Що може вплинути на скасування безоплатного проїзду в громадському транспорті – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися