Обстріл Харківщини на 22 вересня: де сталися «прильоти»

Окупанти б’ють по цивільній інфраструктурі та розпочали атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній, промисловій та іншій цивільній інфраструктурі України 44 крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55 та 6 зенітними керованими ракетами С-300. Протиповітряною обороною знищено 38 крилатих ракет. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, навчальні та медичні заклади, гуртожитки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 26 бойових зіткнень. Ворог завдав 59 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території рф. Авіаційних ударів зазнали Огірцеве, Берестове, Копанки, Шийківка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав артилерійських та мінометних обстрілів по районам понад 10 населених пунктів, зокрема, Дворічної, Синьківки, Іванівки, Кислівки, Куп’янську-Вузлового, Ківшарівки Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Минулої доби під вогнем окупантів перебували щонайменше 10 населених пунктів, що розташовані на прикордонні та поблизу лінії розмежування.

Зокрема, окупанти завдавали ударів по Куп’янськ-Вузловому, Синьківці, Петропавлівці, Кислівці, Табаївці, Крохмальному та Ківшарівці.

"Вже зранку російські окупанти завдали ракетного удару по одному з промислових об’єктів Харкова. Внаслідок влучань 3 людей зазнали поранень. Один з них відмовився від госпіталізації. Ще двоє людей постраждали від ударів в області. Тобто за добу маємо 5 потерпілих. Ушипталеним надається уся необхідна допомога", - додав Олег Синєгубов.

Крім того, внаслідок ранкового удару по обласному центру пошкоджені вікна на 1-му поверсі 3-го відділення екстреної медичної допомоги. Також був перебитий водовід.

Нагадаємо, окупанти завдали ракетного удару по місту Харкову близько 5:50. На місцях влучань працюють усі профільні служби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися