Буданов озвучив наміри російських військ на Куп'янському напрямку

За словами керівника ГУР росіяни не проводять масштабних операцій на цьому напрямку

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що дії російських військ на Куп'янському напрямку мають локальний характер та не можуть називатися "наступальною операцією". Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інтерв'ю Кирила Буданова "The Warzone".

"Щодо дій Росії в Куп'янську. Це лише локальні операції, які не можна назвати кампанією чи наступальною операцією. Кілька місяців тому вони мали певний успіх, але потім були зупинені на певних рубежах оборони, і з тих пір нічого не відбувається", - сказав очільник ГУР.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підготовку російських військ на Куп'янському напрямку. Ворожі війська посилюють передові підрозділи на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це розповів тво директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, повідомляють "Коментарі. Харків".  Він зазначив, що на цих напрямках російські окупанти продовжують  доукомплектовувати штурмові та танкові підрозділи. Крім того, інженерно-саперні групи окупантів приховано облаштовують проходи у власних мінно-вибухових загородженнях. Загалом за минулий тиждень росіяни здійснили 21 авіаційний удар і близько 800 обстрілів з важкого озброєння на даних напрямках. Начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш також зазначив, що найбільша концентрація сил противника зараз спостерігається на Лимано-Куп'янському напрямку. Там окупанти утримують понад 110 тисяч особового складу, велику силу броньованої техніки, артилерійських систем тощо. При цьому на вказаному напрямку вже близько тижня не фіксується жодних бойових зіткнень. "Проте противник і надалі продовжує обстрілювати позиції ЗСУ - за минулу добу на вказаному напрямку він завдав 552 артилерійські удари і 17 разів використовував авіацію", - сказав він.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися