Російська армія перекинула резерви з Куп'янського напрямку

Це означає, що загарбницьким військам стане набагато складніше закріпитися на Харківщині

25-ту армію РФ кинула під Бахмут, і це послаблює ворога під Куп’янськом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію американського Інституту вивчення війни.

Розгортання Росією підрозділів 25-ї армії в Бахмуті замість Куп’янська, швидше за все, зірве зусилля країни-агресора із закріплення на Куп’янському напрямку, оскільки РФ потребує цих військ для продовження наступу замість 41-ї загальновійськової армії. 

"Українські офіційні особи та російські джерела повідомили, що темп та інтенсивність російських наступальних операцій на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна в останні тижні значно знизилися, оскільки російські сили продовжують перегрупування та ротацію особового складу на цьому напрямку, і перенаправлення розгортання 25-ї армії, можливо, послабило деякий тиск на цій ділянці фронту”, - повідомляє Iнститут вивчення війни.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про озвучення очільником ГУР намірів російської армії на Куп'янському напрямку. Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що дії російських військ на Куп'янському напрямку мають локальний характер та не можуть називатися "наступальною операцією". Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інтерв'ю Кирила Буданова "The Warzone". "Щодо дій Росії в Куп'янську. Це лише локальні операції, які не можна назвати кампанією чи наступальною операцією. Кілька місяців тому вони мали певний успіх, але потім були зупинені на певних рубежах оборони, і з тих пір нічого не відбувається", - сказав очільник ГУР.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися