Що відбувається на Куп'янському напрямку

Ворожі війська формують штурмові загони, зокрема 12 рот з чисельністю близько 2 тисяч осіб

На Куп’янському напрямку активних штурмових дій армія РФ не проводить. Про це розповів повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі Ґвара Медіа, пишуть “Коментарі. Харків”.

За його словами, є висування окремих диверсійно-розвідувальних груп, які намагаються визначити українські позиції та кількість військ. Це говорить про проведення підготовки ворогом до майбутніх штурмових дій. “І в них це відбувається хвилями – вони готуються, наступають, ми наносимо їм суттєве ураження і вони знову йдуть на перегрупування”, – розповів Синєгубов.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері нацмарафону підтвердив, що на Куп’янсько-Лиманському напрямку доба пройшла без бойових зіткнень. Однак ворожі війська продовжують застосовувати артилерію й авіацію.

За його словами, 14 разів окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників, використовуючи Су-25 та гелікоптери Ка-52. Завдали 579 обстрілів по позиціях. “Зараз вони працюють на максимально граничних дистанціях зі своєю артилерією, аби убезпечити свої системи від нашого потужного вогневого ураження”, - уточнив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ.

Він також додав, що на цій ділянці фронту ворожі війська формують штурмові загони, зокрема 12 рот з чисельністю близько 2 тисяч осіб, які намагатимуться “пробити дірки в українській обороні”.

Він наголосив, що протягом довгого часу вони намагалися це зробити, що не призвело до жодних успіхів. “Зараз ми фіксуємо, що вже річниця відбувається з часу великої мобілізації. Вони виражають негативні настрої, бунтарські настрої, збираються складати зброю”, - зазначив Євлаш.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що які об'єкти перевіряють у Харківській області



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися